ung scen/öst

ung scen/öst startade hösten 2001 och är Östgötateaterns barn- och ungdomsscen. Uppdraget är att spela teater för barn och ungdomar i åldrarna 10-25 år med hela Östergötland som upptagningsområde. I genomsnitt spelar ung scen/öst fyra produktioner och ca 200 föreställningar per spelår.

Större delen av ung scen/östs produktioner spelas på den egna scenen i Linköping, och på Kulturkammaren i Norrköping, men även mindre klassrumsföreställningar produceras för turné runt om i länet.  

ung scen/öst har sedan starten varit en uppskattad kulturinstitution i Östergötlands kulturliv. Under våren 2005 belönades teatern med en rad nationella utmärkelser; teaterns konstnärlige ledare Måns Lagerlöf fick svenska kritikerpriset för barn- och ungdomsteater och på svenska Teaterbiennalen i Umeå i maj 2005 deltog ung scen/öst med LAVV, en produktion för högstadiet och gymnasiet skriven av teaterns dåvarande husdramatiker Stefan Lindberg. I januari 2006 fick ung scen/öst regeringens uppdrag att vara nationell barn/ungdomsteater-scen under tre år, 2006-2008, ett både hedrande och ansvarsfullt uppdrag.

1 juli 2009 tillträder Malin Axelsson som konstnärlig ledare för ung scen/öst. Malin kommer att driva teatern i samma anda som tidigare, samtidigt som hon sätter sin personliga prägel på ungdomsscenen.

 

Annonser
Kommentarer inaktiverade.
Annonser
%d bloggare gillar detta: